Friday, 14 February 2014

family aku yang exsaited dengan shaklee

assalamualaikum..

aku balik kampung
hari tu aku balik kampung, jenguk ayah aku tak berapa sihat. kena tahan kat wad beberapa kali. mulanya demam lepas tu sakit pinggang. hmm..risau aku di buatnya. adek-beradek aku suma balik jenguk ayah kat kampung. badan ayah aku makin kurus sebab tak ada selera nak makan. dah dekat sebulan selera makannya merudum. awalnya aku sangat risau keadaan dia, lepas dah balik tengok keadaan dia aku rasa lega sket tengok dia kat depan mata. rasa pilu gak. betapa besar pengorbanan mak ayah aku kat kami adek-beradek, sekarang kudrat mereka dah di mamah usia. aku cuma harap kami adek-beradek mampu berbakti dan buat yang terbaik untuk mereka.

ayah aku
alhamdulillah skang perkembangan kesihatan ayah aku makin baik.
dah ada selera makan sekarang.hihi. asek nak mengudap je mak aku cakap. moga badannya tambah berisi sket.  untuk tambah selera makan, aku hadiahkan meal shakes kat ayah. tak sampai seminggu makan selera makannya dah makin baik. alhamdulilllah. syukur sangat. kalo tak risau je aku.
memula aku pun belikan advance joint health tablet (ajht) kat ayah aku sebab sakit pinggang n tulang. tapi di sebabkan dia admit kat hospital aku suruh mak aku simpankan dulu. ambil ubat yang doc bagi je.

mak aku
dah tuh mak aku lak mengadu pernah sakit-sakit urat n penat. aku bagi je suruh mak aku makan ajht n ostematrix skali.
aku suruh makan 2kali sehari tapi dia cakap nak jimat makan 1 kali sehari je.haha. mak mak..apa-apa jelah asalkan mak makan. nanti ingat nak hadiahkan mak vita-lea n b-complex pulak bagi tenaga.
katanya jarang membuang air sebelum ni, tapi lepas amik ostematrix membuang sampai 2 kali sehari. tapi tak cirit. lega katanya. alhamdulillah.
oh ye, mak aku biasa bangun kol 3pagi sebab buat kuih n dia akan tido kejap tengah hari. alhamdulillah katanya dia tido lebih lena. cuma dia terkejut tengah hari tu sebab ayah berdengkur kuat sangat.hihi. lawak ugak mak ayah aku ni.haha.

ayah aku exsaited
ayah aku lak, tau mak aku amik ajht n ostematrix, dah dua hari dia mintak nak telan ugak, tapi mak aku ikut nasihat aku suruh abeskan ubat hospital dulu. dah tu, semalam mak aku bagi je ayah try telan ajht n ostematrix. exsaited punya pasal ayah aku neh.hihihi.
alhamdulillah. aku rasa gembira sangat mak ayah aku makin sihat n eppy. alhamdulillahi lazzi binikmatihi tatimmusholihaat
moga Allah lindungi mak ayah aku dan kekalkan kami dan kita semua dalam nikmat dan hidayah Islam. ameen. 


kakak aku exsaited
aku letak ajht n ostematrix mak aku tuh kat atas peti sejuk. dah tuh akak aku tertengok. dia tanya aku beli ke aku jual shaklee. aku cakap la aku jual.hihi.
dah tuh die cakap, nape tak promote? lol aku ni taknak di cop gebang kencang. (gebang kencang kat blog tak pe :p) hahaha.
dah tuh die pulak exsaited nak beli set sendi tulang (ajht + ostematrix) belum tua tapi sakit-sakit sendi katanya. haha..dah aku ni gadis ostematrix satu family aku lak nak amik ostematrix nih. yeah! nanti jadi keluarga gagah perkasa.wahaha. 
next month pulak dia nak order set resdung.hihi. aku pi promote set kecantikan kat dia.wahaha. dia yang nak bangun pi toilet xjadi. duduk balik.
aku cakap set diabetes pun ade (tuk abang ipar aku), nak bangun lagi, xjadi, duduk balik lagi.hahaha. gelak sakan adek-beradek aku.

abang sepupu aku
masa aku nak balik tuh, aku dapat berita abang sepupu aku accident motor. aku lak dah nak gerak balik malam tuh. aku decide nak lawat die lepas settle pasal ayah aku la. dah tuh aku kat kampung dekat seminggu. dia pun dah di transfer ke hospital kat kota bharu sehari sebelum aku balik kl. 
aku pon memang dah niat nak lawat. aku pi la lawat dia kat hospital pakar perdana ngan mak aku. sebelum tuh aku pi shaklee branch kota bharu. aku memang niat nk hadiahkan dia zinc complex sebelum aku balik kampung tuh. zinc ni bukan sahaja untuk orang lepas beranak tahu, tapi bagus untuk cepat pulihkan luka-luka. aku hadiahkan la kat dia. yang lawak tuh nak pegi cari bilik dia kat hoppital, aku pi cakap kat nurse nama dia tarmizi bin ismail. sebab abang sepupu aku tuh aku panggil abang mizi. dah tuh nurse cakap 'hamizi ke?' lol..aku cepat-cepat lari malu. aku cakap kat abang sepupu aku tuh, bantai gelak je kitorang.hahaha.

pakcik aku
pakcik aku (ayah abang mizi aka abang ayah aku) ni ari tuh accident gak, patah tulang betisnya. aku sesambil hadiahkan abang mizi zinc aku hadiahkan pakcik aku ostematrix. bagi tulang dia cepat sembuh n kuat. kan baru lengkap title family ostematrix aku.wakaka. moga abang mizi n pakcik cepat sembuh dan di beri kesihatan oleh Allah. ameen. 
  
okeh hari ni aku nak perkenalkan set-set untuk warga emas yang mungkin boleh di hadiahkan buat mak ayah kita yang tercinta :D korang pun jadilah anak yang baik macam aku okeh.hahaha. bajet bagus aku neh ;p

pada yang ingin membantu meringankan masalah kesihatan mak ayah, di sini aku senaraikan cadangan beberapa supplement untuk mereka tersayang.

sempena promosi vita-lea iron formula set-set di bawah harga promosi seperti berikut:

set lengkap
# set tambah selera makan @ berat badan - vitalea + b-complex + meal shakes
# set kesihatan seisi keluarga - vitalea + b-complex + esp + vita-c
# set badan lesu/letih - vitalea + b-complex + ostematrix
# set kesihatan optimum - vitalea + b-compex + vita-c
# set warga emas - vitalea + omega guard + ajht + ostematrix

juga menawarkan set budget
# set badan lesu/tenaga - vitalea + b-complex
# set sendi tulang - ostematrix + ajht
# set diabetes - gla + alfalfa complex
# set asas warga emas - omega guard + ostematrix
# set sembelit/buasir - ostematrix + herb-lax
# set jantung sihat - vita-e + omega guard @ coqhealth
# set immune system - zinc complex + vita-c
# set darah tinggi/kolesterol tinggi - omega guard + garlic

tawaran istimewa dari keluarga ostematrix aku

untuk consultation free, untuk tawaran istimewa boleh hubungi aku seperti berikut:
# Page FB: Healthy and Beauty Store
# Blog: www.bicaradengantuhan.blogspot.com
# FB: Suriati Abdul Halim
# Shaklee Independent Distributor (ID: 1081999)
# Email: suriatiabdhalim@gmail.com
# Sms: 013-7117971


4 comments:

Khairul Bariah said...

salam, jln2 singgah sini dan dah follow awak.
jemput singgah blog saya jika sudi
http://sweetmemories4u.blogspot.com/

edogawa conan said...

wa'alaikumussalam. thanks khairul bariah :)
inshaAllah. nanti saya singgah :)

mastikus said...

salam
saya pun excited dengan shaklee.
hehehe
done following you
kindly follow me back
thank you
:)

edogawa conan said...

mastikus: wa'alaikumussalam.
done following u too ;)

mestilah excited sebab sangat best.hihi.
mak saya lagi beria skang, ajak pakcik amik set sendi tulang ugak. siap bagi pree lagi :D

PESAN UNTUK SEMUA

aku suka berbicara, bercakap, merapu, meraban dan perkara sewaktu dengannya
aku suka cakap sendiri tapi aku belum gila lagi coz aku cakap dalam ati
kalo ade orang cakap aku gila tu membuktikan bukan aku yang gila tapi orang tu yang gila
sebab tak tahu membezakan orang gila dengan orang gila-gila
aku orang gila-gila tapi tak suka baca comik gila-gila
suka baca comic conan je..

PESAN UNTUK SI PEKAK

bila aku berbicara aku tak kesah orang nak dengar ke tak
sebab aku tahu ramai orang pekak
ataupun buat-buat pekak
dah la pekak suka pulak salahkan badak
kan selalu je orang panggil pekak badak
apsal selalu sangat nak senakkan kepala hutak
kalo ko pekak cakap jela pekak
jangan nak babitkan badak pulak
dah dasar orang pekak badak
ops..tersasul la pulak
sori la badak tersebut nama ko la pulak

POPULAR POSTS

RECENT COMMENTS

Designed By Seo Blogger Templates