Wednesday, 22 January 2014

masker esp shaklee original

assalamualaikum..

atas permintaan korang hari ni aku nak citer pasal pengalaman aku guna esp soy protein isolate powder + yogurt original sebagai masker :)


cara membuat masker
cara membuat masker esp shaklee dan yogurt original.
ambil sedikit serbuk esp soy protein isolate powder
dan di campurkan dengan sedikit yogurt perisa asli (apa-apa brand sahaja)


gaul sebati (cmpuran dalam nisbah 1:1) jika terlalu pekat boleh di campur sedikit air mengikut citarasa sendiri. 
selepas itu lumurkan ke seluruh muka. pakai 20-30 min atau sehingga kering sebelum di bilas dengan air bersih. boeh juga di pakai overnight.

kelebihan masker 
di sebabkan terlebih teruja, aku biasanya pakai masker overnight.hihi. hasilnya sungguh menakjubkan. 
1- kulit terasa lebih lembap 
2- kulit terasa lebih licin dan lembut
dan paling best skali, dapat mengecutkan jerawat degil yang menjengah kat muka. korang ingat senang ke nak kecutkan jerawat? susah wei.huhu.
pengalaman aku pegi wat facial dorang cakap guna mesin bunyi syret..syret macam kasi kejutan elektrik kat jerawat yang tumbuh dan konon katanya nanti jerawat akan kecut dan takkan membesar.
aku tertipu!!!jerawat aku membesar je. degei macam tuan die.haha.benci aku!
tapi pengalaman aku beberapa kali, jerawat baru nak tumbuh kat hidung n pipi saket tau tak!
aku try la buat masker esp+yogurt. 
haa..tau pon takut jerawat tuh. jerawat yang dulu sangat degei skang dah menyerah kalah dan terus kecut. aku apa lagi???hepi!!!!lalalala. padan muka kau jerawat! jangan nak macam-macam sama aku. kini aku dah ade senjata power.hahahaha.uwek!

kelebihan esp soy protein isolate powder

untuk pesanan
berminat nak try masker esp yang ohsem? nak consultation? nak borak-borak manja? ;p
boleh contact aku seperti di bawah ini:
# Page FB: Healthy and Beauty Store
# Blog: www.bicaradengantuhan.blogspot.com 
# FB: Suriati Abdul Halim
# Shaklee Independent Distributor (ID: 1081999)
# Email: suriatiabdhalim@gmail.com
# Sms: 013-7117971


No comments:

PESAN UNTUK SEMUA

aku suka berbicara, bercakap, merapu, meraban dan perkara sewaktu dengannya
aku suka cakap sendiri tapi aku belum gila lagi coz aku cakap dalam ati
kalo ade orang cakap aku gila tu membuktikan bukan aku yang gila tapi orang tu yang gila
sebab tak tahu membezakan orang gila dengan orang gila-gila
aku orang gila-gila tapi tak suka baca comik gila-gila
suka baca comic conan je..

PESAN UNTUK SI PEKAK

bila aku berbicara aku tak kesah orang nak dengar ke tak
sebab aku tahu ramai orang pekak
ataupun buat-buat pekak
dah la pekak suka pulak salahkan badak
kan selalu je orang panggil pekak badak
apsal selalu sangat nak senakkan kepala hutak
kalo ko pekak cakap jela pekak
jangan nak babitkan badak pulak
dah dasar orang pekak badak
ops..tersasul la pulak
sori la badak tersebut nama ko la pulak

POPULAR POSTS

RECENT COMMENTS

Designed By Seo Blogger Templates