Thursday, 9 January 2014

kecutkan jerawat dengan teh hijau

assalamualaikum..

hari ni jom kita terokai khasiat teh hijau atau dalam omputihnya dorang panggil green tea :)




teh hijau untuk kesihatan dan kecantikan
jika dulu teh biasanya di minum untuk menjamu tetamu atau untuk jamuan minum petang bersama keluarga tersayang. tapi kini, ramai yang menggemari teh hijau dan menjadikannya rutin untuk tampil sihat dan cantik. bagi memperoleh khasiat yang optimum, teh hijau yang terkenal dengan sifat antoksidan ini biasanya di ambil tanpa gula untuk mengekalkan khasiat semulajadinya. ramai yang memilih untuk minum panas atau suam. tapi tidak menjadi masalah jika ingin minum sejuk dan menambahkan sedikit gula mengikut citarasa. 

teh hijau untuk kurus dan langsing
teh atau kopi mengandungi kafein. pengambilan kafein dalam kuantiti yang terkawal bagus untuk menaikkan metabolisma badan. metabolisma badan yang tinggi membolehkan kita membakar kalori dengan kadar yang optimum. sekaligus, dia membantu kita untuk langsing. kenapa teh hijau menjadi pilihan wanita berbanding kopi? kerana bonusnya teh hijau juga untuk cantik!

teh hijau untuk cantik

ramai gadis dan wanita dengan gaya hidup moden masa kini memilih untuk mengamalkan minum teh hijau di dalam diet harian sebagai satu pelaburan yang murah untuk cantik. pengambilan teh hijau yang konsisten membantu kita memperoleh kulit yang lebih bersih dan sihat. ini kerana, teh hijau juga bertindak sebagai detox. sebagaimana kita tahu, detox akan mengeluarkan toksin-toksin dari badan, dah selepas itu kulit kita akan tampil lebih sihat dan cantik.walah!

teh hijau untuk mencegah kanser

sebagai sumber antioksidan, teh hijau menbantu kita untuk mencegah risiko mendapat kanser. juga di percayai untuk mencegah penyebaran dan pertumbuhan sel kanser di dalam darah. bagi mencegah penyakit kanser yang bermacam-macam, jom kita amalkan minum teh hijau!

teh hijau untuk mengurangkan sembab bawah mata dan mata letih

masalah sembab bawah mata atau 'eye bag' atau mata panda (macam poo si hero kungfu) bagi wanita yang berjaga malam seperti pelajar, ibu kepada bayi kecil dan wanita berkerjaya adalah sesuatu yang tidak asing lagi. ramai yang mencuba pelbagai krim-krim dan produk kecantikan untuk mengatasi masalah ini. jom atasinya dengan cara murah dan mudah dengan menggunakan uncang teh hijau. selepas menggunakan untuk membuat teh kegemaran, uncangnya jangan di buang. letakkan di dalam peti sejuk seketika, dan letaklah ke mata anda sebagai spa mata. sensasi sejuknya menyamankan dan melegakan letih mata, di samping untuk mengatasi sembab mata.

teh hijau untuk awet muda

pengambilan teh hijau yang konsisten juga membantu kita untuk mendapatkan kulit yang bersih dah sekaligus kekal tampil awet muda.

teh hijau untuk mengecutkan jerawat

teh hijau juga boleh di gunakan sebagai spa untuk muka dan membantu mengecutkan jerawat.

cara pertama:
ambil uncang teh hijau yang telah di guna. tekapkan ke tempat yang berjerawat beberapa ketika. 

cara kedua:
ambil uncang teh hijau yang telah di guna. potong dan ambil teh tersebut dan lumurkan ke muka. tunggu hingga kering dalam 20-30 minit baru di cuci.

cara ketiga:
ambil kapsul vita-E complex shaklee, cucuk dengan jarum dan keluarkan pati. masukkan pati ke dalam air teh hijau. bekukan di dalam ice-cube. keesokan paginya, gunakan untuk spa ais dengan melumurkan ais berisi vita-E dan teh hijau. ais bagus untuk mengecilkan liang roma dan teh hijau + vita-E bagus untuk kulit, parut dan mengecutkan jerawat.
alfalfa complex shaklee

alfalfa complex shaklee juga bertindak seperti teh herba. boleh di bancuh bersama air panas dan di minum sebagai rutin untuk detox. 

lagi khasiat alfalfa ialah:
1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki 

promosi berapi januari ini

promosi berapi januari ini adalah alfalfa complex :)

# set kurus - alfalfa + lecithin
# set resdung - alfalfa + zinc complex
# set detox untuk kurus sihat dan cantik - alfalfa + herb lax + dtx complex
# set dalaman wanita - alfalfa + gla complex
# set keputihan - alfalfa + vita-c
# set milkbooster - alfalfa + esp
# set berpantang - alfalfa + zinc atau alfalfa + esp atau alfalfa + ostematrix atau alfalfa + vital
ea

# set suami isteri - alfalfa + zinc
# set kulit ekzema - alfalfa + omega guard

semua set ini jatuh menjunam ke dalam gaung!!!!!
jom grab peluang ini :D


promosi berakhir 31 januari 2014 
nak consultation, nak tanya-tanya, nak borak-borak, nak tahu lebih lanjut pasal produk atau nak beli terus, cepat-cepat contact aku.hahaha.

# Page FB: Healthy and Beauty Store
# Blog: www.bicaradengantuhan.blogspot.com
# FB: Suriati Abdul Halim
# Shaklee Independent Distributor (ID: 1081999)
# Email: suriatiabdhalim@gmail.com
# Sms: 013-7117971


6 comments:

Zana Adieyza said...

nak beli teh hijau!!!!

edogawa conan said...

hihihi.beli la :)
dulu saya jenuh gak nak cari teh hijau yang kaler cantek.
ade yang kaler hijau suam-suam kuku jer :P

Kina said...

oh xtau plak bleh bancuh alfafa tu,..hehe, nk try la bancuh, xlarat nk telan biji dh,..haha

edogawa conan said...

hehe.boleh je :)
ramai yang buat teh herba gituh :D

Teh Hijau said...

Siapa nak beli teh hijau brand Ahmad Tea London boleh beli kat blog saya.
Menjual Teh Hijau/Green Tea Ahmad Tea 'terpromote' pulak kat sini..hehe

edogawa conan said...

teh hijau: hehe. ade kesinambungan di situ :D

PESAN UNTUK SEMUA

aku suka berbicara, bercakap, merapu, meraban dan perkara sewaktu dengannya
aku suka cakap sendiri tapi aku belum gila lagi coz aku cakap dalam ati
kalo ade orang cakap aku gila tu membuktikan bukan aku yang gila tapi orang tu yang gila
sebab tak tahu membezakan orang gila dengan orang gila-gila
aku orang gila-gila tapi tak suka baca comik gila-gila
suka baca comic conan je..

PESAN UNTUK SI PEKAK

bila aku berbicara aku tak kesah orang nak dengar ke tak
sebab aku tahu ramai orang pekak
ataupun buat-buat pekak
dah la pekak suka pulak salahkan badak
kan selalu je orang panggil pekak badak
apsal selalu sangat nak senakkan kepala hutak
kalo ko pekak cakap jela pekak
jangan nak babitkan badak pulak
dah dasar orang pekak badak
ops..tersasul la pulak
sori la badak tersebut nama ko la pulak

POPULAR POSTS

RECENT COMMENTS

Designed By Seo Blogger Templates