Saturday, 4 January 2014

beranak tanpa bersalin


assalamualaikum..

apa kabau korang hari ni? :)



aku sudah beranak
korang pernah dengar orang beranak tanpa bersalin? hmm..aneh bukan? angker?wahahaha. ini bukan cerita hantu tahu!kihkihkih.
nih aku nak bagitau khabar gembira. aku dah beranak bulan lepas. tapi aku masih bujang aka belum kawen ;) nak takel aku? hahaha. tak mau lah. makcik dah tuo jang ;p
nak mai lawat anak aku? meh, meh! bawak eskem kat aku baru aku bukak pintu.haha. err..anak aku bukan baby la weh! ;p

pengalaman pertama
dah! dah! kita tak yah merapu panjang. jom aku cerita pengalaman pertama aku beranak. aku tak tahu nak gambarkan feeling tu macam mana. ada rasa exsaited sebab first time dapat anak, ada rasa risau, boleh ke aku jadi mak yang mithali, ada rasa lebih bersifat penyayang.kihkihkih. suma ada. perasaan itu bercampur baur. cewah! 
buat pengetahuan korang, anak aku lagi berumur dari aku.hihihi. aku dah dapat anak shaklee pertama aku 5 disember 2013 hari tu.hahaha. tuh pasal aku beranak tanpa bersalin. uwek! malas nak layan orang nak takel aku.hahahaha. perasan macam hape je aku. mintak mahap korang. aku masih budak yang baik di hati korang kan? kan? kan? betoi kan? ;) tak payah tipu aku!

kelebihan jadi ahli shaklee
korang tau dulu aku suka sedih-sedih kan, suka meroyan. suka pikir benda negatip. skang aku selalu eppy.hehe. kenapa aku hepi? sebab aku dapat rasakan hidup ni cukup best! 
dalam team aku, mak aku baik hati (macam aku ugak ;p) nenek aku lagi sporting. moyang aku best korang tau! ayah kepada moyang aku aka moyang di mayang aku (susur galur ape hentah aku bantai) lagi lagi lagi lagi sporting!!! aku selalu rasa eppy ngan dorang. sebab!!!!!!!

apa yang best jadi ahli shaklee
aku selalu eppy sejak aku join shaklee. alhamdulillah. sebab aku dah tak ada masa nak buat benda tak berfaedah. team aku suma hepi go lucky. details korang boleh baca sini citer aku happy dengan shaklee.

perjalanan menuju shaklee
memula aku join shaklee kekonon nak sambung ambil supplement kecantikan (hihi segan aku nak cakap ngan korang ;p) balik selepas aku try supplement brand lain. aku godak-godak kat tenet. aku dapati shaklee ni supplement dia lagi baik compare ngan brand lain. sebab...dia guna bahan semulajadi. aku pikir-pikir dari aku ambik supplement yang sintetik (bahan kimia) baik aku ambik yang semulajadi.
betoi tak? dah tuh aku nak beli aku pikir aku nak ambil dalam jangka masa yang panjang untuk penjagaan kesihatan, jadi aku apa lagi. jadi ahli terus.hehehe.

tarikh keramat
25 november 2013 aku jadi ahli shaklee. setelah aku bujang beberapa hari. aku terus dapat anak 5 disember 2013. perasaan aku terkejut pun ada ugak sebab rezeki Allah kejap je bagi aku ada anak. anak aku ni pun rupanya ambil produk shaklee ugak. tapi dia beli ngan orang lain. alang-alang dia asek beli ngan orang, aku suggest dia jadi ahli. leh beli ngan harga ahli. boleh buat duit sampingan ngan bisnes di hujung jari (online la weh ;p). tuptup boleh dah nak decide berhenti kerja lepas ni. walaweh..pakej :D

macam mana nak jadi anak mithali
nak jadi anak mithali, mesti ada ibu mithali macam aku.hahaha. 
(ni bukan cerita ubat batuk cap ibu dan anak, ni cerita anak shaklee).
macam mana nak daftar ahli di bawah team kebaboom the best. senang aja dong. 
details:
# Page FB: Healthy and Beauty Store
# Blog: www.bicaradengantuhan.blogspot.com
# FB: Suriati Abdul Halim
# Shaklee Independent Distributor (ID: 1081999)
# Email: suriatiabdhalim@gmail.com
# Sms: 013-7117971

boleh contact guna apa sahaja yang tertera di atas.

mahal ke jadi ahli
aku nak citer nih kat korang jadi ahli mahal la ugak rm65.hihi. 
tapi korang nak tau, aku pernah jadi ahli join satu bisnes ni. harganya rm2500. kalo nak berjaya kena ada rm40,000. ni bisnes amenda nih? jengjengjeng..aku malas la nak citer benda tak best. itu bisnes cap ayam bagi aku. bisnes cekik orang bagi jadi ayam penyet. ayam penyet pun best ugak. ini tragedi ngeri dalam hidup aku, dah! lupakan suma tuh!
jadi ahli shaklee semurah rm65 seumur hidup! :)

akhir kata dari kami
jadi ahli shaklee, tentu tak rugi!!!
berbaloi-baloi hati pun heppy.hihihi.


No comments:

PESAN UNTUK SEMUA

aku suka berbicara, bercakap, merapu, meraban dan perkara sewaktu dengannya
aku suka cakap sendiri tapi aku belum gila lagi coz aku cakap dalam ati
kalo ade orang cakap aku gila tu membuktikan bukan aku yang gila tapi orang tu yang gila
sebab tak tahu membezakan orang gila dengan orang gila-gila
aku orang gila-gila tapi tak suka baca comik gila-gila
suka baca comic conan je..

PESAN UNTUK SI PEKAK

bila aku berbicara aku tak kesah orang nak dengar ke tak
sebab aku tahu ramai orang pekak
ataupun buat-buat pekak
dah la pekak suka pulak salahkan badak
kan selalu je orang panggil pekak badak
apsal selalu sangat nak senakkan kepala hutak
kalo ko pekak cakap jela pekak
jangan nak babitkan badak pulak
dah dasar orang pekak badak
ops..tersasul la pulak
sori la badak tersebut nama ko la pulak

POPULAR POSTS

RECENT COMMENTS

Designed By Seo Blogger Templates