Saturday, 21 December 2013

penyelesaian untuk stress

assalamualaikum..

apa khabar korang petang ni? dah dinner belom? :)

aku nak citer pasal aku dan STRESS. 

dulu..aku cepat STRESS sebab aku selalu sedih. bila aku nanges, aku akan end up dengan SAKIT KEPALA yang amat. lepas tu tak boleh tidur. sampai la sakit kepala hilang baru boleh tidur :(

masa aku tengah fighting dengan rasa kecewa, boleh di katakan setiap hari aku nanges. malam pulak tak boleh nak tidur sebab lepas nanges tu confirm sakit kepala. benda ni berulang-ulang lama jugak. hingga sket-sket aku belajar untuk cope dengan situasi yang aku hadapi.

tapi aku bukan nak citer pasal benda-benda lepas yang sedih n yang buat aku nanges tak henti-henti tu. BENDA BODOH kita patut lupakan. tak perlu cerita ataupun BUANG MASA untuk TERFIKIR sekalipun :D FORGET ABOUT IT! benda tu tak berbaloi untuk di ingat.

hari ni aku nak cerita, kalo korang pun pernah STRESS atau SAKIT KEPALA macam aku atau kalau korang ada MIGRAIN. aku boleh suggest penyelesaiannya :)


set migrain shaklee

set migrain shaklee terdiri daripada B-Complex dan Ostematrix. kombinasi dua ni sangat BAGUS untuk meredakan sakit kepala. daripada korang telan PAINKILLER baik amik B-complex n Ostematrix ni. inshaAllah (dengan izin Allah berkesan :) )

sebab painkiller bersifat sementara dan ada side effect untuk pengambilan jangka panjang. aku pasti korang pun arif pasal ni :)

kelebihan set migrain shaklee:

Ostematrix (kalsium, magnesium & vitamin D)

kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.


B Complex

vitamin B2 (riboflavin) dan vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

B-complex untuk STRESS:

- B-complex memastikan kesihatan fungsi saraf
- meredakan sakit kepala
- tekanan
- kemurungan
- insomnia 

note: B-complex pun bagus untuk kecantikan ugak tau :D 

korang nak tau maklumat lanjut tentang produk shaklee bleh refer sini:

# Page FB: Healthy and Beauty Store
# FB: Suriati Abdul Halim
# Shaklee Independent Distributor (ID: 1081999)
# Email: suriatiabdhalim@gmail.com
# Sms: 013-7117971
 


No comments:

PESAN UNTUK SEMUA

aku suka berbicara, bercakap, merapu, meraban dan perkara sewaktu dengannya
aku suka cakap sendiri tapi aku belum gila lagi coz aku cakap dalam ati
kalo ade orang cakap aku gila tu membuktikan bukan aku yang gila tapi orang tu yang gila
sebab tak tahu membezakan orang gila dengan orang gila-gila
aku orang gila-gila tapi tak suka baca comik gila-gila
suka baca comic conan je..

PESAN UNTUK SI PEKAK

bila aku berbicara aku tak kesah orang nak dengar ke tak
sebab aku tahu ramai orang pekak
ataupun buat-buat pekak
dah la pekak suka pulak salahkan badak
kan selalu je orang panggil pekak badak
apsal selalu sangat nak senakkan kepala hutak
kalo ko pekak cakap jela pekak
jangan nak babitkan badak pulak
dah dasar orang pekak badak
ops..tersasul la pulak
sori la badak tersebut nama ko la pulak

POPULAR POSTS

RECENT COMMENTS

Designed By Seo Blogger Templates