Saturday, 21 December 2013

aku gadis ostematrix!

assalamualaikum..

korang tengok gambar ostematrix shaklee tu kan? :) 
haa..aku amik OSTEMATRIX untuk tulang yang KUAT!hehe.

ni citer aku masa aku kecik-kecik dulu la. eh! tak de la kecik sangat, masa aku form5. ade sorang kawan laki aku ni, sekelas ngan aku. dia sangat tinggi. tapi dia tu poyo la sket.wahaha. tapi dalam poyo-poyo dia pun, dia bagus ugak :) 
pasai apa dia bagus? sebab dia suggest suh aku MINUM SUSU setiap hari. sebab aku pernah tanya dia tips untuk TINGGI macam dia.hahaha.

antara usaha-usaha yang aku buat untuk tinggi adalah:

1- aku bergayut dengan apa-apa palang sahaja yang aku jumpa (ini tips kuno zaman dulu kala :p)
2- aku amalkan tips kawan aku. minum susu banyak-banyak sampai aku rasa muak.haha.
3- aku bersukan, aku join silat gayung fatani (sebab aku kekonon nak jadi wanita aktif macam dalam iklan anlene) 
kat bawah ni gambar wanita anlene tuh :)




tengok! GIGIH tak aku untuk dapatkan TULANG YANG SIHAT sekaligus OBSES untuk tinggi.haha.

aku bajet nak jadi wanita tulang besi urat dawai (boleh blasah orang yang kaco aku :p)
tapi sebagai resultnya tinggi aku tak la seberapa 159cm je.huhu. aku nak 160 keatas pun dari dulu sampai skang, TINGGI aku tak mau naik :'(

tapi aku tetap dengan misi untuk memiliki TULANG YANG KUAT DAN SIHAT :)
dari dulu sampai sekarang. sebab bagi aku KESIHATAN ITU ASET paling berharga :D

dah tua-tua sket ni, aku kerap gak rasa lenguh n sakit tulang. sebab kadang-kadang posture DUDUK dan TIDUR aku tak bape nak bagus. aku sedih dengan TRAGEDI ini :'(

sebab tulah aku kembali ingin menjadi WANITA gagah perkasa TULANG BESI URAT DAWAI :p

aku sekarang amalkan OSTEMATRIX untuk kekalkan kesihatan tulang aku.

meh aku citer kelebihan OSTEMATRIX:

1- membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
2- mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
3- memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
4- meringankan stress
5- menstabilkan tekanan darah
6- mengurangkan sakit semasa haid
7- membantu dalam masalah gastrik

haa..banyak kan KELEBIHAN OSTEMATRIX :)
sebab tu sekarang aku dah jadi GADIS OSTEMATRIX.hihi. taknak lagi jadi gadis anlene :p sebab aku dah jatuh hati kat OSTEMATRIX aku :D

note: kalo korang nak tahu, OSTEMATRIX SHAKLEE + B-COMPLEX SHAKLEE boleh meredakan sakit kepala ataupun MIGRAIN. 
aku kalo nanges banyak-banyak sebab STRESS atau SEDIH aku akan rasa SAKIT KEPALA yang amat. sekarang, aku ada penyelesaiannya :D aku amik ostematrix dan b-complex. 
B-COMPLEX bagus untuk STRESS ugak tau. nanti aku kongsi erk :)

kalo korang nak tau banyak info lagi, boleh godak-godak kat aku punya page:

# Page FB: Healthy and Beauty Store
# FB: Suriati Abdul Halim
# Shaklee Independent Distributor (ID: 1081999)
# Email: suriatiabdhalim@gmail.com
# Sms: 013-7117971


babai korang :)


No comments:

PESAN UNTUK SEMUA

aku suka berbicara, bercakap, merapu, meraban dan perkara sewaktu dengannya
aku suka cakap sendiri tapi aku belum gila lagi coz aku cakap dalam ati
kalo ade orang cakap aku gila tu membuktikan bukan aku yang gila tapi orang tu yang gila
sebab tak tahu membezakan orang gila dengan orang gila-gila
aku orang gila-gila tapi tak suka baca comik gila-gila
suka baca comic conan je..

PESAN UNTUK SI PEKAK

bila aku berbicara aku tak kesah orang nak dengar ke tak
sebab aku tahu ramai orang pekak
ataupun buat-buat pekak
dah la pekak suka pulak salahkan badak
kan selalu je orang panggil pekak badak
apsal selalu sangat nak senakkan kepala hutak
kalo ko pekak cakap jela pekak
jangan nak babitkan badak pulak
dah dasar orang pekak badak
ops..tersasul la pulak
sori la badak tersebut nama ko la pulak

POPULAR POSTS

RECENT COMMENTS

Designed By Seo Blogger Templates